Ще ви покажа каква красота правя аз от пакет кори за баница - хем като за изложба, хем на вкус са бомба!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ще ви покажа каква красота правя аз от пакет кори за баница - хем като за изложба, хем на вкус са бомба!
Ще ви покажа каква красота правя аз от пакет кори за баница - хем като за изложба, хем на вкус са...
241246
Източник: За Жената
Ще ви покажа каква красота правя аз от пакет кори за баница - хем като за изложба, хем на вкус са бомба!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Макар да изглеждат сложни за изпълнение, тези красиви Розички със спанак и сирене са бързи, лесни и най-важното - много, много вкусни! Разбира се, може да сложите каквато плънка ви харесва и пак ще са толкова ефектни. Интересното тук е начинът на оформяне на розичките, който ще ви опишем подробно в рецептата по-долу:

Розички със спанак и сирене от кори за баница

Продукти:

  • 4 готови големи кори (или 16 обикновени кори за баница.
Важно е корите да са пресни. Ако са малко сухи, се сгъват във влажна и добре изцедена кърпа).

За заливката:

  • 1 чаша олио (200 мл)
  • 1 чаша мляко или газирана вода (200 мл)
  • 1 чаена лъжичка сол (4 г)

За плънката (може да използвате всякаква плънка по ваш избор):

  • 5 супени лъжици олио (25 мл)
  • 1 глава лук
  • 400 г спанак
  • 300 гр. натрошено сирене
  • 1 чаена лъжичка сол (4 г) (ако сиренето е солено, намалете количеството)
  • 1 чаена лъжичка лют червен пипер (2 г)
  • 1 чаена лъжичка черен пипер (4 g)
  • 1 чаена лъжичка червен пипер на прах (4 g)

За намазване отгоре:

  • 1 жълтък / за постен вариант намажете само със заливката

Приготвяне:

1. За заливката изсипете всички съставки в дълбока купа и ги разбъркайте.

заливка баница

Синмка: YouTube

2. За плънката: в тигана се налива олио и се запържва ситно нарязания лук. Добавете измития и нарязан спанак и оставете да къкри, докато пусне водата и омекне.

Добавете сол и подправки, разбъркайте и след 2 минути свалете от котлона и оставете да изстине.

спаначена плънка

Синмка: YouTube

Добавете натрошеното сирене (може да ги направите и в постен вариант, само със спанак).

3. Отворете корите на работния плот. Ако използвате големи кори, разрежете всяка на 4, за да станат 16 кори. Вземете едно парче, защипете го с пръсти в средата и го обърнете няколко пъти, за да се нагъне кората (като на снимката).

сгъване кора за  баница

Синмка: YouTube

4. Поръсете с няколко супени лъжици заливка по цялата повърхност, а в средата сложете плънката.

баничка със спанак

Синмка: YouTube

5. След това прегънете от едната страна, след това от другата страна.

оформяне баничка

Синмка: YouTube

6. Съберете всички краища към средата, за да получите формата на неправилна топка.

розичка от кори за баница

Синмка: YouTube

7. Подредете така приготвените розички с лицето надолу (долната страна да е отгоре) в тава, застлана с хартия за печене.

спаначени розички в тава

Синмка: YouTube

8. Добавете един жълтък към останалата заливка и разбъркайте. За постен вариант не е нужно да добавяте нищо, а по желание можете да добавите малко куркума или червен пипер за жълт или червен цвят.

9. С лъжица се поръсват розичките с получената заливка и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна за 45-50 минути.

розички от спанак

Синмка: YouTube

Розички със спанак и сирене

Синмка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft