спагети 200 г
1 морков
кайма 500 г
лук 1 бр
1 яйце
чубрица
галета 3 с л
соев сос 1 с л
газирана вода 1 с л
доматен сос - 1 консерва домати
3 скилидки чесън
3 с л зехтин
риган
черен пипер
сол
захар на вкус
кашкавал 100 г
гарниране с кисели краставички и магданоз
Омесва се каймата с нарязан ситно лук, чубрица, яйце, галета, газирана вода и соев сос.
Разбърква се добре и се отделя топче кайма за отгоре.
Огнеопорна купа се покрива с алуминиево фолио така, че краищата да излизат навън.
Голямата топка кайма се оформя като гнездо.
Сваряват се спагетите и нарязан на кръгчета морков. Отцеждат се добре и пълним гнездото със спагети.
Отделената кайма се оформя на капаче и отвора отгоре се затваря.
Завива се с фолиото и печем в загрята фурна 180 С за 50 минути.
Приготвя се доматен сос от продуктите и готвим докато се сгъсти.
Изважда се кюфтето, обръща се в чиния, заливаме с доматен сос и поръсваме с настърган кашкавал.
Украсяваме с кръгчета кисели краставички и сервираме.
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!