400 гр. ягоди
4 яйца
200 мл сметана
1 пак. втвърдител за сметана
200 гр. бишкоти
30 мл ром
200 гр. пудра захар
500 гр. Маскарпоне
200 мл кафе
какао на прах
Измийте ягодите, почистете ги и нарежете на половинки. Около половината от тях пасирайте, а останалите нарежете на четвъртинки. В купа разбийте 3 жълтъка, 1 яйце и пудрата захар. Бийте, докато сместа стане еднородна, пенеста и светла. С непрекъснато бъркане добавете пюрето от ягоди и Маскарпонето. Разбийте сметаната с втвърдителя за сметана и добавете към яйчената смес.
След това разбърквайте кафето и рома, и в получената смес потопете бишкотите. В подходяща тавичка/форма поставете един ред напоени бишкоти, след това покрийте с ред нарязани ягоди и един слой от крема. Повторете 2 пъти, след което намажете отгоре равномерно с останалия крем. Приготвеното тирамису поставете в хладилника за през нощта и преди сервирането поръсете с какао на прах.