Ще се пръснете от кеф. Бързи патладжани със заливка по стара рецепта на баба ми (Видео)

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ще се пръснете от кеф. Бързи патладжани със заливка по стара рецепта на баба ми (Видео)
Ще се пръснете от кеф. Бързи патладжани със заливка по стара рецепта на баба ми (Видео)
162892
Ще се пръснете от кеф. Бързи патладжани със заливка по стара рецепта на баба ми (Видео)
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Още една рецепта за вкусни патладжани със заливка – прекрасно семейно угощение за любителите  на летните зеленчуци

Възползвайте се сега, когато пресните патладжани са расли на слънце, а не в оранжерии.

 

Необходими продукти:

патладжани

кисело мляко

сирене

яйца


Приготвяне: тиквички (по желание)

patlajani

Вкусни патладжани със заливка по рецепта на баба

Баба приготвяше тези  патладжани  със заливка по два начина – бърза и бавна рецепта.

И в двата случая първо оставяше нарязаните на колелца патладжани да се изцедят от тъмния ми сок, който дразни организма. Това става като ги наръси обилно със сол.

После ги измива под течаща вода.

Когато имаше повече време, баба подсушаваше измитите патладжани и ги запържваше в тигана с мазнина.

След това ги нареждаше в тавичка и ги заливаше със заливка от разбити яйца, кисело мляко и натрошено сирене.

Времето заливката да се изпече е достатъчна цялото ястие да бъде готово.

Така стават невероятно вкусни, но се губи много време, докато бъдат изпържени.

Когато нямаше много време или имаше друга работа за вършене, баба директно нареждаше измитите и оцедени от сока патладжани в тавичката с олио. Слагаше ги да се запекат във фурната и след това ги заливаше с разтвора от яйца, сирене и кисело мляко.

Заедно с нарязаните патладжани, можете да сложете и колелца от пресни тиквички и други зеленчуци по ваш избор.

Преди да ги извадите от фурната, можете да им сложите настърган кашкавал, който блажено се разстила и придава невероятен вкус.

Можете да наръсите с пресен магданоз или копър, когато извадите изпечените патладжани със заливка от фурната.

Вторият вариант патладжани са изключително подходящи за жени, на които времето е ценно.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft