Мойте Рецепти
1. Брашното, маята, солта и захарта се смесват, добавя се топлата вода, след което с намазани със зехтин ръце се омесва тесто и се оставя да втаса.
2. За плънката: ситно нарязаният чесън се смесва с размекнатото масло, магданоза и 2 супени лъжици зехтин.
3. Втасалото тесто се разделя на 2 части. Едната част се оформя в правоъгълник с дебелина 0,5 см и се маже с 1/3 от плънката. От тестото се оформя руло и се разделя на 6 части (по желание може и на 4 части), като получените охлювчета се подреждат в предварително намазана със зехтин тава. С втората част от тестото се повтаря процедурата и накрая се получават 12 охлювчета.
4. Приготвените рулца се оставят да почиват 20 минути, за да втасат, след което се намазват с останалата плънка и се пекат на 180 градуса около 25-30 минути.