Щом четете това, ще Ви се отврати от белия хляб!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Щом четете това, ще Ви се отврати от белия хляб!
32801
Снимков материал: pixabay.com
Щом четете това, ще Ви се отврати от белия хляб!

Вярвате или не, белия хляб често съдържа коси!

И това не е само изпуснат косъм ,което може да се намери в храната, но и химическо вещество L-цистеин от коса , която се използва за удължаване на срока на годност, а същото вещество е главният виновник за меката козистенция на повечето бели сладкиши.

Учените съобщават, че по-голямата част от косата, която се използва за производството на тази аминокиселина идва от Китай, където се събира в бръснарниците и фризьорски салон.  Белият хляб е единственият вид на хляб, където обикновено се добавя L-цистеин, а можете да го избегнете, ако започнете да използвате пълнозърнест или черен хляб, които обикновено нямат добавки. L-цистеин, се уверете и се уверете, че присъства във всички известни вериги за бързо хранене.

За щастие, с уреди за вземане на хляб и малко добра воля, лесно и бързо можете да си направите домашно хлебче, без да мислите, чия коса ядете в момента.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft