Вярвате или не, белия хляб често съдържа коси!
И това не е само изпуснат косъм ,което може да се намери в храната, но и химическо вещество L-цистеин от коса , която се използва за удължаване на срока на годност, а същото вещество е главният виновник за меката козистенция на повечето бели сладкиши.
Учените съобщават, че по-голямата част от косата, която се използва за производството на тази аминокиселина идва от Китай, където се събира в бръснарниците и фризьорски салон. Белият хляб е единственият вид на хляб, където обикновено се добавя L-цистеин, а можете да го избегнете, ако започнете да използвате пълнозърнест или черен хляб, които обикновено нямат добавки. L-цистеин, се уверете и се уверете, че присъства във всички известни вериги за бързо хранене.
За щастие, с уреди за вземане на хляб и малко добра воля, лесно и бързо можете да си направите домашно хлебче, без да мислите, чия коса ядете в момента.