Що е то Селска тава? Внимавайте, пристрастяваща е!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Що е то Селска тава? Внимавайте, пристрастяваща е!
Що е то Селска тава? Внимавайте, пристрастяваща е!
admin
Добавена от: admin
265343
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. прясно свинско месо 
300 гр. пушено свинско месо 
300 гр. пресни гъби печурки 
1/2 кг нарязан лук 
100 мл бяло вино 
100 мл вода 
подправки 
1 супена лъжица сол 
1 супена лъжица Вегета 
по желание черен пипер 
по желание - сол 
250 гр. настърган кашкавал и 3-4 сухи чушки

Има много рецепти за това култово ястие. Но ние ви предлагаме оригинала на любимата ни Селска тава. Повярвайте, няма да съжалявате, ако опитате.

Месото се нарязва на парчета с размер по желание и се запържва в тиган с горещо олио или мас.

След като хубаво се зачерви, месото се изважда от тигана и в същата мазнина се запържват нарязаните лук, гъби и сухи чушки.

Подправя се на вкус (зависи от това колко е солено пушеното месо). Всичко се изсипва в глинен съд, заедно с изпърженото месо. Залива се с вино и вода, и съдът се затваря с алуминиево фолио или подходящ капак.

Пече се във фурната на 180 и 200 градуса по-дълго време (около 3 часа).

Преди края, когато по-голямата част от течността е извряла и месото е меко, се настъргва кашкавалът и се поставя отново във фурната да се запече, докато ястието получи красива златисто-жълта коричка.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft