1 пак. готови кори за баница
1,2 кг тиквено пюре (сварена и пюрирана тиква)
200 гр захар
100 гр грис
2 яйца
1 капсула ванилова есенция
1 ч.л. канела
50 мл олио
малко масло
пудра захар
Всички съставки за плънката (тиквата, захарта, грисът, яйцата, подправките) се разбъркват добре. Редят се 3-4 кори (според дебелината им), като всяка се маже със смес от олиото и същото количество газирана вода. С лъжица в края на наредените кори се слага от плънката, след което се навиват на руло. Подреждат се в намазнена тавичка. Отгоре се заливат с останалата смес от олиото и водата, а на няколко места се подреждат малки парченца масло (или още по-добре е корите да се намажат със смес от разбито яйце и масло). Щруделът се пече на 200 градуса, докато се зачерви, а корите са твърди на допир. Щом поизстине, щруделът се поръсва с пудра захар и се нарязва.