Щрудел с ванилов крем - по-вкусно от млечна баница и крем пита взети заедно!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Щрудел с ванилов крем - по-вкусно от млечна баница и крем пита взети заедно!
Щрудел с ванилов крем - по-вкусно от млечна баница и крем пита взети заедно!
39121
Щрудел с ванилов крем - по-вкусно от млечна баница и крем пита взети заедно!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Щрудел с ванилов крем , наричан още баница с ванилов пудинг и баница с грис и пудинг, е семпъл сладкиш от готови кори, който на вкус наподобява крем-пита. Освен ванилов крем може да използвате и шоколадов или плодов крем според вкуса ви.

Ето необходимите продукти:

Щрудел с ванилов крем

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

  • 12 готови кори за баница

СМЕС ЗА НАМАЗВАНЕ:

  • 3 яйца
  • 3 супени лъжици захар
  • 200 мл олио
  • 200 мл кисело мляко
  • 100 г грис
  • 1 бакпулвер

ЗА ПУДИНГ ПЪЛНЕЖА:

  • 1 литър прясно мляко
  • 3 ванилов пудинг
  • 9 супени лъжици захар

ЗА УКРАСА:

  • Пудра захар

ПРОЦЕДУРА:

Първо сварете пудинга: от млякото отделете 18 лъжици, а останалото сложете на огъня. Разбъркайте пудинга и захарта в цеденото прясно мляко, след което при непрекъснато бъркане ги добавете към заврялото мляко. Вари се до сгъстяване, след което се оставя настрана, покрива се с прозрачно фолио и се оставя да изстине.

ванилов пудинг

Отделете белтъците от жълтъците в отделна купа. Към белтъците се добавя захарта и се разбива на сняг. След това добавете постепенно жълтъците при непрекъснато бъркане, след това добавете олиото и разбъркайте още малко. Добавете гриса и бакпулвера, разбъркайте и накрая разбийте киселото мляко на хомогенна смес.

Редене: поставете едната кора върху равна повърхност. Намажете я с 4-5 супени лъжици от грисовата смес, след което покрийте с друга кора.

кора с крем

С тази заливка се намазва и втората кора. Поставете третата кора. В тесния край на кората се намазват около 250 гр. сварен и охладен пудинг. Навийте на руло и подредете в тава, застлана с хартия за печене.

кора с пудинг

Повторете процедурата и с останалите кори. Накрая ще получите 4 рула. Полейте ги с олио отгоре, след което печете около 20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.

щрудел крем

щрудел с крем

Оставете изпечените щрудели първо да изстинат на стайна температура и след това ги приберете в хладилника. След това ги нарежете на парчета с дебелина 2 см. Отгоре ги поръсете с пудра захар.

щрудел с ванилов пудинг

Да ви е сладко!

ванилов пудинг

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft