Нарязания лук се задушава в олиото. Прибавя се зелето и се задушава до прозрачност. Прибавят се подправките, лимоновия сок и 1/2 ч.ч. вода. Вари се докато остане на мазнина. Прибавят се двете яйца и се разбърква. Тестото се разточва на правоъгълник, като по желание се отделя малко от тестото за украса. Разточеният правоъгълник се намазва обилно с масло. Отгоре се разпределя плънката. Хваща се единият край и се прегъва до средата. Взема се другият край и също се прегъва като се се пъха отдолу на полученото руло. Това се прави за да не излиза плънката. Внимателно се пренася в тавичка, покрита с фолио. От заделеното количество тесто се оформят различни формички и се оформя мотив върху готовото руло. Обилно се намазва с разбито яйце. Пече се на 200 С 35-40 минути. Сервира се изстудено.
Щрудел с прясно зеле
26 Септември 2012
10397
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари