Ябълки пане в карамелен сироп
22 Декември 2011
5604
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Брашното, нишестето, канелата и ванилията се смесват в купа и към тях се добавя 60 мл вода. Бърка се до получаване на гъста каша. Ябълките се обелват, почистват се и се разрязват на четвъртини. В тефлонов тиган се сгорещява мазнината. В нея се пържат до златисто ябълките, оваляни в кашата и се поставят върху кухненска хартия да се отцедят от олиото. Сиропа се приготвя като в малък съд с 50 мл вода се добавя захарта и се поставя на котлона за десетина минути до сгъстяване, добавя се и сусама. Отстранява се от огъня. Ябълките се поставят в карамелената смес една по една, след което рязко се потапят в ледената вода, за да стегне карамелената смес и се поставят да се отцедят. Сервират се охладени.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари