Ябълки пане в карамелен сироп

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Ябълки пане в карамелен сироп
Ябълки пане в карамелен сироп
admin
Добавена от: admin
5604
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

100 г брашно
40 г нишесте
5 г бакпулвер
канела
ванилия
500 г ябълки
За сиропа:
160 г захар
5 г сусамово семе
100 мл олио за пържене
1 л вода с лед

Брашното, нишестето, канелата и ванилията се смесват в купа и към тях се добавя 60 мл вода. Бърка се до получаване на гъста каша. Ябълките се обелват, почистват се и се разрязват на четвъртини. В тефлонов тиган се сгорещява мазнината. В нея се пържат до златисто ябълките, оваляни в кашата и се поставят върху кухненска хартия да се отцедят от олиото. Сиропа се приготвя като в малък съд с 50 мл вода се добавя захарта и се поставя на котлона за десетина минути до сгъстяване, добавя се и сусама. Отстранява се от огъня. Ябълките се поставят в карамелената смес една по една, след което рязко се потапят в ледената вода, за да стегне карамелената смес и се поставят да се отцедят. Сервират се охладени.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft