Ябълки + шоколад - неочаквано добра комбинация! Сладкиш-мечта - сочен и много вкусен:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ябълки + шоколад - неочаквано добра комбинация! Сладкиш-мечта - сочен и много вкусен:
Ябълки + шоколад - неочаквано добра комбинация! Сладкиш-мечта - сочен и много вкусен:
38988
Ябълки + шоколад - неочаквано добра комбинация! Сладкиш-мечта - сочен и много вкусен:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това е най-кремообразният сладкиш, който съм опитвала, и е направен от прости съставки. А дъщеря ми и до днес твърди, че няма по-вкусен от него! Бърз, лесен и много апетитен.

Така приготвеният ябълков сладкиш с шоколад ще ви достави неземно удоволствие. С много малко съставки ще получите голям десерт за цялото семейство. Опитайте и ще се убедите сами. Ето какво ви трябва за уникалния Кремообразен сладкиш с ябълки и шоколад :

Кремообразен сладкиш с ябълки и шоколад

Продукти за първата част:

  • 2 жълтъка
  • 150 гр. захар
  • 150 мл олио
  • 3 с.
л. конфитюр по избор (аз използвах сладко от кайсии)
  • 2 с. л. какао на прах
  • 300 мл прясно мляко
  • 1 пакетче (9 гр.) ванилова захар
  • 200 г брашно
  • 1 пакетче (14 г) бакпулвер
  • Намажете формата за печене (23х33 см) с масло. Първата част се пече на 200°C (390°F) за 15 минути

    За втората част на сладкиша: 

    • 4 ябълки
    • половин лимон
    • 150 г захар
    • 2 белтъка

    Втората част се намазва върху първата част на сладкиша и се връща във фурната и се пече още 30 минути. 

    За ганаша:

    • 150 гр. шоколад
    • 150 мл сладкарска сметана

    Приготвяне: 

    В дълбока купа разбийте два жълтъка със захарта, докато се разтопи и се получи кремообразна, светла смес. Добавете олиото, сладкото, какаото на прах, млякото и ваниловата захар.

    Постепенно добавете брашното, като бъркате с миксер и не забравяйте да добавите бакпулвера. Разбъркайте добре до получаване на гладка смес без бучки. Изсипва се в подготвена тава (намазнена и набрашнена) и се пече 15 минути в загрята на 200 градуса фурна.

    смес шоко тесто

    шоколадово тесто в тава

    За втората част: обелете и настържете ябълките. Изстискайте сока от половин лимон и оставете настрана. Белтъците се разбиват на твърд сняг, като постепенно се добавя захарта. Добавете настърганите ябълки и разбъркайте.

    белтъци с ябълки

    Разпределете върху изпечения блат, заравнете и върнете да се пече още 30 минути. Когато започне да се отделя от стените на съда, значи е готово. Оставете да изстине, след което го залейте с ганаша.

    белтъчен сладкиш

    За ганаша: загрейте сладката сметана, но внимавайте да не заври. Изсипете върху начупения шоколад и разбъркайте, докато се разтопи и сместа стане гладка и лъскава. Оставете леко да стегне, след което сервирайте.

    сладкиш с ганаш

    Сладкишът ще бъде още по-вкусен на следващия ден, след като престои. Много е кремообразен и сочен и никой не предполага, че получава сочността от ябълките. 

    шоколадов сладкиш с ябълки

    Да ви е сладко!

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft