500 гр. кори за баница
За поръсване на корите:
200 мл. олио
4 супени лъжици грис
8 супени лъжици захар
1 пакетче ванилова захар
Плънка:
1,5 кг. ябълки
2-3 пълни супени лъжици канела
Освен това:
2 супени лъжици олио
2 супени лъжици газирана вода
Ябълките обелете и настържете на едрата страна на рендето. Добавете канелата и хубаво разбъркайте. Фурната загрейте на 180 ° С.
Двата вида захар поставете в купа и добавете гриса, след което разбъркайте.
Вземете една кора, поръсете я с олио, поставете от сместа със захар и грис. Върху нея сложете още една кора, отново поръсете с олио и поставете от сместа за поръсване. Поставете и трета кора, и повторете процедурата с олиото и сместа с грис.
Върху цялата площ на третата кора поставете от настърганите ябълки, които преди това сте отцедили. Ябълките трябва да имат малко сок в тях, така че баницата да бъде по-сочна. Увийте внимателно руло, без да натискате. Поставете в тавичка за печене, предварително намазнена. Повторете процедурата с останалите кори. В зависимост от дебелината на корите можете да подредите и четири кори, след което да навиете с плънката.
След като сте приключили с навиването, намажете рулата със смес от олио и газирана вода. Нарежете на парчета и го поставете баницата да се пече.
След като е готово, оставете малко да се поохлади, след което извадете парчетата и ги поръсете обилно с пудра захар.