2 чаши цветчета от броколи
1 хрупкава ябълка, нарязана на малки кубчета
1/3 чаша (с качул) орехи, запечени и нарязани
1/3 чаша сушени червени боровинки (или череши, стафиди, а може и други сушени плодове)
3 резена хрупкав, запържен бекон, нарязан (по желание)
~1/2 чаша майонеза
~2 с.л. ябълков оцет
1 ч.л. мед
сол и черен пипер на вкус
Бланширайте броколите за около 1 минута във вряща вода, пресипете ги в гевгир над мивката и ги охладете с течаща студена вода. Отцедете добре.
Сложете броколите, ябълката, орехите, боровинките и бекона в средно голяма купа. В по-малка купа смесете майонезата, оцета и меда до гладка консистенция. Подправете на вкус със сол и пипер (може на вкус да добавите още майонеза, мед или оцет).
Прибавете дресинга към сместа с броколи и ябълка и объркайте добре, за да се смесят. Поднесете веднага или оставете в хладилник до поднасянето.