Ябълкова супа с моркови
24 Януари 2013
4234
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
3 ябълки
500 г моркови
3 с.л. масло
1 глава кромид
1 зеленчуков бульон
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
1 ч.л. млян джинджифил
сметана
лют червен пипер
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в маслото до златисто в дълбока тенджера. Към него се добавят нарязаните на кубчета ябълки и моркови. Бульонът се разтваря в литър вряща вода и се добавя към запържените продукти. Прибавят се захарта, солта и джинджифилът. Супата се оставя да ври, докато морковите омекнат. След това зеленчуците се претриват през гевгир или се пасират. При поднасяне се декорира със сметана и лют червен пипер.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари