Ябълкова торта без печене
9 Ноември 2012
88833
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Ябълките се обелват и нарязват на малки кубчета. Слагат се на огъня със захарта и 2 ч.ч. вода (ако са много сочни - 1 1/2 вода) и се варят 20-тина минути, или докато станат прозрачни. Махат се от огъня и се добавя сметаната, разбърква се добре. Добавят се стафидите, канелата и орехите.
Във форма за торта или тавичка се реди ред бисквити, заливат се с половината от ябълковия крем (още докато е топъл), ред бисквити и другата половина ябълкова смес.
Тортата се поръсва с филирани бадеми и се украсява по желание.
Оставя се за няколко часа в хладилника, да стегне.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари