Ябълкова торта по италиански
22 Декември 2011
18853
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Брашното се смесва с маслото, млякото, яйцата, част от захарта и солта.
Оставя се да почине 30 минути на студено, след което се разточва на две кори.
Едната кора се разстила в тава върху хартия за печене, като краищата се оставят извън тавата.
Надупчва се на места с помощта на вилица.
Покрива се с резени ябълка и се поръсва със захар и канела.
Отгоре се поставя втората кора, която също се надупчва с вилица.
Намазва се с прясно мляко и тортата се пече 10 минути на 200 градуса
Допича се за 45 минути на 180 градуса.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари