4 ч. ч. сварени спагети, тънки спагети или вермичели (фиде)
1 ч. ч. яйчен заместител
2 големи ябълки (обелени и настъргани)
1 ч. ч. кондензирано мляко
5 с. л. кафява захар
1/4 ч. ч. нарязани орехи
1 ч. л. ванилия
1/2 ч. л. канела
олио
ябълково масло или кленов сироп за топинг
Смесете първите 8 продукта, с изключение на 3 с. л. кафява захар, в голяма купа.
Намажете 23-см. кръгъл тиган с олио и го загрейте на умерена температура.
Изсипете 1/3 от сместа в тигана и покрийте с капак. Пържете 4-5 мин. или докато стане светло златисто на цвят. Поръсете 1 с. л. от кафявата захар най-отгоре. Изсипете в чиния и след това отново в тигана, но от другата страна. Покрийте с капак и пържете още 3-4 мин. Сложете готовата фритата в чиния за сервиране и я пазете топла. Повторете процедурата и с останалата смес. Поръсете всяка порция с ябълково масло или кленов сироп и сервирайте веднага.