Ябълката се нарязва на дребни парченца. Към нея се добавят отцедените стафиди, нарязаните лешници, канелата, захарта и сместа се обърква добре.
Бутер тестото се оставя да се размрази на стайна температура. Разстила се върху леко набрашнен плот и се нарязва на квадрати. В средата на всеки квадрат се слага по лъжичка от плънката. Краищата му се навлажняват със студена вода и се прегъват върху плънката (така че да се оформят триъгълници или правоъгълници). Краищата на тестото се притискат добре, за да се запечатат. Готовите банички се подреждат в тавичка (може да я покриете с хартия за печене) и се слагат на студено в хладилник за половин час. Вече изстудени се мажат с разбитото яйце и се пъхат в загрята на 230 градуса фурна за 20-тина минути - или докато тестото се зачерви добре.