Ябълкови банички

вход през zajenata.bg
Ябълкови банички
admin
Добавена от: admin
8229
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

450 грама бутер тесто

100 грама стафиди, накиснати в ром

50 грама нарязани лешници

1 ябълка

1 с. л. захар

1 ч. л. канела

1 яйце

Ябълката се нарязва на дребни парченца. Към нея се добавят отцедените стафиди, нарязаните лешници, канелата, захарта и сместа се обърква добре.

Бутер тестото се оставя да се размрази на стайна температура. Разстила се върху леко набрашнен плот и се нарязва на квадрати. В средата на всеки квадрат се слага по лъжичка от плънката. Краищата му се навлажняват със студена вода и се прегъват върху плънката (така че да се оформят триъгълници или правоъгълници). Краищата на тестото се притискат добре, за да се запечатат. Готовите банички се подреждат в тавичка (може да я покриете с хартия за печене) и се слагат на студено в хладилник за половин час. Вече изстудени се мажат с разбитото яйце и се пъхат в загрята на 230 градуса фурна за 20-тина минути - или докато тестото се зачерви добре. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft