ябълка 3 броя
Яйце 3 броя
Пшенично брашно 6 супени лъжици
захар 60 g
кисело мляко 50 ml
масло 50 g
сода 2 g
Ванилия 0,5 ч. л.
Колкото повече навлизаме във февруари толкова повече ябълките започват да се влошават и да гният. Опитните домакини вече започват да търсят подходящи рецепти, за да ги използват, а не да ги хвърлят в кошчето.
Днес, редакторите ни са ви подготвили проста и бърза рецепта за ябълки в тесто с кисело мляко . Благодарение на него вие не само ще оползотворите плода, но и ще нахраните семейството си с великолепен десерт.
подготовка
Измийте ябълките, обелете ги, нарежете ги на пръстени и отстранете ядрото. В дълбока купа, разбийте яйцата, добавяйте обикновена и ванилова захар и разбийте добре, докато кристалите се разтворят напълно.
В яйчената маса се добавя киселото мляко, добавете содата, брашното и разбъркайте до хомогенна смес и напълно разтваряне на бучките. Потопете всеки пръстен ябълка в тестото и я запържете в тиган с горещо масло до златисто кафяво.
Готови охладени ябълки в тесто може да се поръси с пудра захар , да залеете с мед, течен шоколад или любимо сладко . Също така, ако вашето семейство обича канела, не се колебайте да я добавите към тестото - ароматът ще се окаже невероятен. Гответе с удоволствие и не забравяйте да споделите нови рецепти с приятелите си!