Вече шест месеца вместо любимите си понички готвя ябълки в тесто. Хрупкавата кора с аромат на канела и под нежната ябълкова пулпа наистина е феерия от вкус. И най-важното е, че се приготвя бързо, просто и без проблеми.
Днес редакцията ни ще ви сподели инструкции за приготвяне на ароматни ябълки в тесто . Невъзможно е да се откъснете от тях!
ЯБЪЛКИ В ТЕСТО В ТИГАН
СЪСТАВКИ
3 ябълки
2 яйца
100 мл мляко
2-3 с.л. захар
1 супена лъжица растително масло
250 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. канела
щипка сол
1 г ванилия
ПОДГОТОВКА
В удобен съд смесете яйца, мляко, растително масло, ванилия, сол. Разбийте тестото добре, след това добавете брашно и бакпулвер. Разбъркайте отново.
Измийте ябълките и ги нарежете на пръстени с дебелина от 5 до 7 милиметра. Ядрото на ябълките премахнете с нож.
Смесете канелата със захарта. Потопете ябълките в канелената захар от двете страни.
Загрейте тиган с масло и след това потопете в него ябълките, които първо трябва да се потопят в тестото.
Запържете ябълките в тесто на слаб огън от двете страни до златисто кафяво. Готовите понички от ябълки могат да бъдат леко поръсени с пудра захар.
Това е всичко, вкусните ябълки в тесто са готови. Приятен апетит!
И за да се запознаете по-подробно с тази рецепта, гледайте видеото от кулинарния канал.. Препоръчваме от все сърце!
Повярвайте ми, ябълките в тесто в тиган ще бъдат оценени от всички вкъщи.
Гответе и зарадвайте семейството си с този деликатес!