Ябълкови прецели със сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Ябълкови прецели със сирене
Ябълкови прецели със сирене
admin
Добавена от: admin
4724
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

300 гр. бяло брашно
1 ч.л. активна суха мая
1 ч.л. сол
200 мл. ябълков сайдер (ябълков сок)
1 яйце, разбито с  1 с.л. сайдер (за глазура)
едра сол за поръсване

За плънката:

3 средно големи ябълки, обелени
100 гр. сирене чедър (кашкавал), настъргано

Леко загрейте сайдера в дълбок тиган, докато стане хладък. В купа смесете брашното, солта и сухата мая, след което излейте вътре топлия сайдер. С ръце омесете продуктите на тесто. Ако е сухо, добавете още малко сайдер или вода.  Леко набрашнете плота и месете тестото за около 10 минути. Оформете го на топка. 
Вземете чиста купа и я намазнете леко с малко зехтин. Поставете тестото в купата и покрийте с фолио или кърпа. Оставете да втаса на топло за час, час и половина - докато удвои обема си. 
Загрейте фурната на 200c  и покрийте две тавички с хартия за печене.  Извадете тестото от купата и го премесете отново за няколко минути, след което разделете на 24 еднакви парчета. 
Пригответе плънката: настържете ябълките в купа. Изстискайте излишния сок от тях (може да ги сложите в голяма кърпа, след което да я завиете и да усучете добре двата края, докато излишната течност изкапе). Прехвърлете ябълките в чиста купа и ги смесете с настърганото сирене (кашкавал). 
Вземете едно парче тесто и го разточете на дълъг четириъгълник с размери около 20х2 см. Вземете малко от сместа с ябълките и разпределете в средата на тестото, като оставяте бордюр, за да може да се запечати плънката. Притиснете свободните краища на тестото, за да запечатат плънката (включително и късите краища на тестото), след което внимателно разтеглете получения фитил. Оформете от фитила прецел, като първо съберете двата края, а след това ги кръстосате и подпъхнете. Повторете с останалите 23 парчета тесто. 
Разбийте яйцето с 1 с.л. сайдер и с получената глазура намажете прецелите, поръсете с едрата сол, след което ги пъхнете в загрятата фурна за 10 минути. Трябва да покафенеят приятно. Оставете ги да се охладят 10-тина минути върху решетка, преди да поднесете. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft