Ябълкови цветя с мармалад

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Ябълкови цветя с мармалад
Ябълкови цветя с мармалад
admin
Добавена от: admin
13820
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
500 мл вода
1 кг. брашно
100 мл слънчогледово олио
1 кубче мая
1 пакетче бакпулвер
2 супени лъжици захар
2 супени лъжици сол
2 белтъка
Освен това е необходимо:
мармалад от кайсии
2-3 ябълки
2 жълтъка
1 лимон

Започваме с приготвяне на тестото: първо затопляме водата, но не трябва да бъде много топла. В нея добавяме захарта и маята, и бъркаме с дървена лъжица, докато се разтвори маята. 
Брашното и останалите съставки за тестото изсипваме в купа за месене, добавяме и водата с маята и месим, докато получим гладко тесто. Оставяме го да втаса. Може да го премесите след известно време и да оставите да втаса още малко. За да сте сигурни, че тестото е втасало добре, натиснете с пръст повърхността му - ако не възвръща веднага формата си, значи е готово.

Ябълките почистете от семето и нарежете на тънки филийки, след което ги полейте със сока от лимон. 
Тестото разделете на 4 части и от тях оформете топки. Всяка топка разточете върху набрашнен плот във формата на квадрат. Квадрата нарежете на ленти с ширина 3 ​​см и дължина около 20 см. 
Лентите намажете с тънък слой мармалад. На всяка лента сложете по 3 - 4 филийки от ябълките и ги навийте като на снимката. 
Цветята намажете с разбития жълтък и ги изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30 минути или докато се зачервят. 
Можете да ги поръсите с пудра захар или просто да ги поднесете така.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft