Ябълкови шарлотки, които се приготвят за минути и се топят в устата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ябълкови шарлотки, които се приготвят за минути и се топят в устата
Ябълкови шарлотки, които се приготвят за минути и се топят в устата
69894
Ябълкови шарлотки, които се приготвят за минути и се топят в устата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Печенето с ябълки с право може да се нарече едно от най-обичаните в света. И това не е изненадващо, защото ябълките най-добре допълват различни сладки пайове с чиста киселинност. И вероятно няма по-популярно ябълково тесто от шарлота. Присъства в менюто на много кафенета, пекарни и в готварските книги на повечето готвачи. Но ние ви предлагаме една необичайна вариация по темата за любимото ни ястие - сладки с ябълки .

Попаднах на тази рецепта благодарение на моя приятелка. Тя, като истински фен на печенето с ябълки, постоянно приготвя различни ястия от тях. Един приятел ме почерпи с тези бисквитки, когато отскочих да пия кафе по време на обедната почивка. Бисквитките ми напомниха на любимата ми шарлота, само форматът беше по-удобен. Сега пека това лакомство за деца в училище и на пикник извън града. Опитайте и вие!

Предимството на тази бисквитка е, че се приготвя изключително лесно. Освен това, заедно с ябълките, можете да добавите различни добавки към бисквитките . Това могат да бъдат червени боровинки, череши, ядки, стафиди и други любими храни. Но в същото време ябълките ще станат основният компонент, който ще придаде на бисквитките вкус и аромат.

Рецепта за пухкави ябълкови сладки

Съставки

  • 400 г ябълки
  • 350 г брашно
  • 100 г захар
  • 2 яйца
  • 100 г масло
  • 10 г бакпулвер

Приготвяне:

Първо трябва да подготвите тестото. За да направите това, разбийте яйцата със захарта в стъклена купа. Най-добре е да използвате миксер за тази цел, за да получите гъста пяна.
Първо извадете маслото от хладилника, за да омекне. Ако времето е ограничено, маслото може леко да се смекчи на водна баня, но не и да се разтопи напълно. Добавете олиото към яйчената смес и разбийте с блендер или миксер, докато всички съставки се смесят в хомогенна маса.
Пресейте брашното и смесете с бакпулвера. Добавете брашно към тестото на малки порции, като омесите гладко тесто. Моля, имайте предвид, че не трябва да се придържа към ръцете ви.

Сега е ред на ябълките. Те трябва да бъдат измити, обелени и отстранени от семките. След това нарежете ябълките на кубчета и добавете към тестото. Всяко кубче ябълка трябва да бъде обвито с тесто.

Застелете тавата за печене, в която ще се пекат бисквитките с ябълки, с пергамент. С помощта на супена лъжица поставете тестото върху повърхността на разстояние няколко сантиметра едно от друго. По желание може да поръсите сладките отгоре с канела.

Печете ябълковите сладки в предварително загрята до 180 градуса фурна за 15-20 минути. Меденките трябва да станат по-големи и да придобият златисто-кафява коричка. Готовите бисквити могат да се консумират както топли, така и охладени. По желание може да се поръси с пудра захар преди сервиране. Добър апетит!

Надяваме се, че нашата рецепта ви е харесала. И за да не ви омръзнат бисквитките, понякога правете пайове с ябълков пълнеж . Има вкус като в детството!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft