Ябълково криспи

вход през zajenata.bg
Ябълково криспи
21845
Ябълково криспи
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal


 

Ябълки , канела , кафява захар , масло и овесени ядки . Това са съставките на един от най-лесните и най-вкусните ябълкови десерти .

За да приготвите ябълково криспи трябва да подредите един ред обелени и нарязани ябълки, които предварително сте оставили в сок от лимон и ванилия, а след това ги покриете със смес от кафява захар, масло, канела и овесени ядки. Това е един изключително хрупкав топинг, който прави ябълките неустоимо хрупкави и вкусни.

 

Продукти:

7 обелени и нарязани ябълки

4 с.л. сок от лимон

1/2 ч.л. ванилия

1 чаша кафява захар

1 чаша овесени ядки

1/2 чаша масло (на стайна температура)

 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 190 градуса по Целзий. Смесете ябълките, лимоновия сок и ванилията в една купа и полейте добре ябълките.

Подредете нарязаните ябълки в тава с големина 22 на 30 см (или приблизителен размер).

Смесете кафявата захар, канелата и оовесените ядки в една купа. Добавете и маслото. Покрийте ябълките с получената смес.

Печете във фурната за около 45 минути, или докато топинга стане хрупкав, а ябълките меки.

Можете да сервирате десерта със сметана или ванилов сладолед.

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft