Приготвя се тестото: В купа се смесват кравето масло, яйцето, захарта, брашното и се добавя студеното прясно мляко. Получава се меко маслено тесто (ако трябва добавете още малко брашно). Загъва се с домакинско фолио и се слага в хладилника за около час.
Приготвяне на плънката: Тиквата се обелва, почиства и нарязва на малки кубчета (може да се настърже). В дълбок тиган се загрява олиото и се добавя тиквата. Разбърква се и се добавя захарта. Готви се около 15 мин (да се изпари течността). Към тиквата се добавят ябълките, нарязани на кубчета (или настъргани) и канелата. От тестото се отделя малка топка и се разточва. Можете да я нарежете на ленти или да изрежите фигурки с формичка. Останалото тесто се разточва и се слага в тава, като се оформя борд. Разпределя се плънката от тиква и ябълки и се поръсва с орехи. Отгоре се слагат фигурките от тесто или лентите Пече се на средна фурна на 190 градуса до готовност.
По желание към ябълката и тиквата може да добавите и дюля, или пък да замените някой от плодовете.
Ябълково-тиквен пай
9 Ноември 2012
36150
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари