Ябълков мармалад със сливи
16 Септември 2013
8068
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
3 кг сини сливи
1,5 кг ябълки
1,5 кг захар
Сливите и ябълките се измиват и се почистват от костилките и семенниците. Варят се в малко вода поотделно до омекване на плода.
Претриват се през гевгир, за да се отстранят кожиците им. Полученото плодово пюре се вари общо в плоска тава, като се бърка непрекъснато с дървена лъжица.
Към края на варенето се добавя захарта. Мармаладът е готов, когато пътечката, образувана на дъното на тавата след дървената лъжица, започне да се затваря бавно.
Изсипва се в малки стъклени буркани и след като застине напълно, бурканите се затварят херметически и се съхраняват на хладно и тъмно място.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари