Ползите за здравето от ябълковия оцет и меда са широко известни. Тази рецепта традиционно се използва като самостоятелно средство при много заболявания, а дори и като еликсир с анти-ейджинг ефект.
Е, как точно действа този оцет, в комбинация с мед ?
Кръвта на даден човек има тенденция към превръщането си в киселинна среда, вследствие на модерните диети и мазнини, нишестета и преработени храни, (напр. бързи храни, месо, фъстъци, морски храни, алкохол и кафе) и ако тялото ви е с кисела среда, болестите може да процъфтяват, а ако тя е алкална, тя е в равновесие и може да се пребори с микробите и заболявания на пикочния мехур и бъбреците, остеопороза, крехки кости, болки в ставите, болки в мускулите, липса на енергия и хронична умора, както и лошо храносмилане.
Суровите плодове, зелените листни зеленчуци, бобовите растения и чаят са примери на храни, формиращи алкална среда. Интересно е и по ирония на съдбата киселинността на дадена храна или нейната алкалност в тялото, нямат нищо общо с действителната рН на самата храна. Например, лимоните са силно киселинни, обаче крайните продукти, които произвеждат след смилане и усвояване са много алкални, така лимоните се смятат за алкални продукти в тялото. По същия начин, месото ще има алкална същност, преди храносмилането, но оставя много киселинни продукти в тялото така, като почти всички животински продукти, месото е силно киселинно-формиращо. Важно е да се знае, че стомашната киселина и рН на стомаха е съвсем различно от рН на течностите в тялото и тъканите. Тялото има алкално-киселинно съотношение, наричащо се рН, което е баланс между положителни йони (киселинно-формиращи) и отрицателно заредени йони (алкално-образуващи). Когато този баланс се нарушава много проблеми могат да възникнат. Тялото е принудено да приема минерали, включително калций, натрий, калий и магнезий от жизненоважни органи и костите, за да неутрализира киселината и безопасно да я отстрани от тялото. Тежки увреждания могат да се получат за тялото, поради високата киселинност. В идеалния случай, за повечето хора, идеалната диета е 75% алкални и 25% киселинни храни. Алергичните реакции и други форми на стрес, също са склонни да произвеждат прекомерни киселини в организма.
Алкалната способност на ябълков оцет може да отстрани излишната киселинност в нашата система и да предотврати инфекциите. Медът, добавен в оцета, естествено прави сместа по-лесна за приемане. Добрата новина е, че непреработеният суров мед се класифицира като алкална-формираща храна.
Какво да кажем за меда, той киселинен продукт ли е? Всяка сладка храна е с ниско рН и това е същността на захарта. Въпреки това, учените са открили, че 45 минути след ядене на мед, кръвните изследвания показват повече алкалност. Диабетиците също имат по-ниски нива на кръвната захар 45 минути след ядене мед. Това е така, защото, за разлика от преработената захар и изкуствените подсладители, медът много бързо се абсорбира в клетките на тялото за използване като гориво, вместо да пребивава в кръвта.
Когато за първи път пиете ябълков оцет, вкусът му няма да ви е приятен, особено ако обичайна не харесвате кисело, но това е много субективно. Независимо от това, с вкусът много често се свиква с течение на времето, и тъй като тялото ви става по-малко кисело и по-алкално. Заболяванията, които могат да бъдат третирани и повлияни с ябълковия оцет и медът, включват:
1. Преждевременно стареене
2. Затлъстяване
3. Отравяне от храна
4. Топлинно изтощение
5. Киселини в стомаха
7. Лош дъх
8. Артрит
11. Екзема
Опитайте тази здравословна и освежаваща напитка, оцет и мед!
Начин на приготвяне:
* Смесете ябълков оцет (половин до една супена лъжица) и суров мед (половин до една супена лъжица). (Забележка:. Ябълковият оцет е действително направен от пресни, органични, смачкани ябълки, които узряват естествено в дървени бъчви.
* Разтворете в чаша с вода (300-500мл.).
* Пийте го един или два пъти дневно.
Забележка:
Оцетът, който използвате, не бива да е търговски дестилиран оцет, тъй като той не съдържа същите здравословни ценности, както органичният, суров ябълков оцет. Мощните ензими и минерали като калий, фосфор, натрий, магнезий, сяра, мед желязо, флуор, силиций, пектин и природни ябълчена и винена киселини, които са важни в борбата с токсините в тялото, са унищожени по време на процеса на дестилация .
Диета с ябълки и мед-отслабване 3 кг за 7 дни
По време на тази диета ще отслабнете 3-4 кг. за една седмица.
Не трябва да ядете по-малко от 1,5 кг ябълки на ден. За вечеря изпечете ябълки във фурната с мед. Консумирайте обаче една от тях. Много е вкусно!
Ябълките намаляват холестерола в кръвта и почистват стомаха добре. Съдържат витамини - А, В1, В2, В9, Е, К, Р и т.н.
Семената на ябълката съдържат йод. Ябълките прочистват от токсични вещества, холестерол, тежки метали. Те имат противовъзпалителни, антибактериални, слабителни и диуретични функции.