Ябълков пай с вкус на крем брюле

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Ябълков пай с вкус на крем брюле
Ябълков пай с вкус на крем брюле
admin
Добавена от: admin
9815
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
125 гр. масло
100 гр. захар
1 яйце
250 гр. брашно
1-2 пълни супени лъжици заквасена сметана
малко бакпулвер

За плънката:

700 гр. ябълки
200 гр. захар
пакетче ванилова захар
Канела по желание
Сокът от 1 лимон

1. Разбийте маслото и постепенно добавете захарта. В маслената смес прибавете яйцето и сметаната, след което обединете сместа с брашното и бакпулвера. Тестото трябва да се отделя от съда, в който ще го замесите. Оформете на топка и я опаковайте във фолио и поставете в хладилник, докато приготвите останалата част от рецептата.

2. Ябълките почистете и нарежете на тънки филийки. В тавата, в която ще печете пая, поръсете малко захар и равномерно я разпределете по дъното. Върху захарта разпределете ябълките, добавете малко канела, ванилова захар и поръсете със сок от лимон. Сложете тавата на топъл котлон и загрейте, докато захарта се карамелизира. Махнете от огъня и охладени.

3. Извадете тестото от хладилника, разтеглете или разточете с размерите на тавата, след което с него покрийте ябълките, а краищата леко притиснете към съда. Печете пая на 180 градуса около 20-25 минути. След като го извадите от фурната, поставете отгоре кърпа. След 10-ина минути прехвърлете пая върху чиния за сервиране.

Важно: Нарежете пая като торта и всяко парче поднесете поръсено с пудра захар и канела.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft