Ябълков пай Три чаши: Бърз, лесен и вкусен, без мляко и яйца!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ябълков пай Три чаши: Бърз, лесен и вкусен, без мляко и яйца!
Ябълков пай Три чаши: Бърз, лесен и вкусен, без мляко и яйца!
68102
Ябълков пай Три чаши: Бърз, лесен и вкусен, без мляко и яйца!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Рядко се намира човек, който да не харесва домашно приготвените сладкиши. Всяка самоуважаваща се домакиня трябва да знае как да приготви вкусен ябълков пай. Днес заедно ще подготвим един прост пай с ябълки , сочни и умерено сладки.

Тази рецепта е популярна с името "Три чаши", защото се подготвя по един доста необичаен начин. Но точно заради простотата си, тя успя да спечели любовта на всички по света.

СЪСТАВКИТЕ

1 чаша пресято пшенично брашно от най-високо качество
1 чаша грис грис
1 чаша захар
2 супени лъжици стафиди
180 г масло
1,5 кг сладко-кисела ябълка (5-6 броя)
2 ч.л. канела
1 супена лъжица бакпулвер
1/3 чаена лъжица сол
3 супени лъжици лимонов сок

ПОДГОТОВКА

Изсипете брашното, захарта и грис в първия контейнер. Добавете 1/3 ч.л. сол и 1 супена лъжица бакпулвер. Разбърква се докато се получи хомогенна маса.

Обелете ябълките и ги настържете на голямо ренде. При ябълките добавете 3 супени лъжици лимонов сок. Разбъркайте добре. Добавете стафидите и канелата. Смесете всички продукти отново.

Вземете формата за пай и я намажете с около 50 грама масло. Останалите 130 грама се поставят във хладилника - имаме нужда от тях за най-горния слой на пая.

На върха на маслото поставете един равномерен слой от сместа от първия контейнер. Подравнете, като по този начин получавате първия слой.
Поставете следващия слой с настърганите ябълки. Не забравяйте да подравните всеки слой.

Повторете действието: поставете още един слой брашно от първата смес, а след това добавете ябълки. Не забравяйте да подравните всеки слой.

Крайният слой трябва да бъде още един слой от първата смес.
На последния слой поставете остатъка от маслото, като може да го настържете на ренде, ако сте го прибрали във фризера по-рано.

Поставете ябълковия пай в предварително загрята фурна до 180 градуса. Време за печене - 50 минути.
Получава се невероятно сочен и вкусен пай. Остава само да го поднесете украсен с пудра захар!

Плънката може да се подобри. Например, при ябълките със стафидите можете да добавите натрошени орехи, а вместо канела можете да използвате мак, ванилин или нещо друго.

Запомнете тази рецепта за най-простия и вкусен пай! Така винаги ще бъдете готови за неочаквано посещение на гости. 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft