
Започваме с приготвянето на първото тесто. Първо разбиваме яйцата със захарта, ванилиите и маслото. След това добавяме брашното, бакпулвера и ликьора, и бием, докато получим равномерна смес. Тестото прехвърляме в кръгла форма, покрита с хартия за печене, и над тестото подреждаме ябълките, нарязани на парчета. Над тях поръсваме с бадеми. За второто тесто: разбиваме белтъците с пудрата захар, докато станат на твърд сняг. Добавяме ликьора и канелата, след което изливаме сместа над ябълките. Покриваме сладкиша с фолио и печем на 180 градуса около 40 минути, а след това махаме фолиото и допичаме още 15 минути. Изпечения сладкиш оставяме хубаво да се охлади, след което го изваждаме от формата и украсяваме с с бита сметана, смесена с ванилиите, и поръсваме всичко с малко канела.
Ако нямате Амарето, спокойно може да го замените с ром.