1. Смелете бадемите в машинка за мелене на ядки или блендер.
2. Разбийте яйцата със захарта и добавете и бадемите към сместа.
3. Обелете ябълките и ги нарежете на кубчета. Прибавете кората на лимона, отцедете сока и също го добавете в ябълките. Поставяме 1-2 супени лъжици захар и сложете на огъня да ври около 5 минути. След това прехвърлете в блендер или кухненски робот, смелете ги и ги добавете към сместа за сладкиша.
4. Намажете форма за кекс с масло.
5. След това излейте вътре сместа и печете на 165 градуса 40 минути. След изпичането, когато сладкишът поизстине, го прехвърлете върху решетка. Нарежете на парчета по желание.
6. Разбийте сметаната леко (може и на ръка, за да не стане много гъста) заедно с екстракта от ванилия и захарта. Залейте от нея всяко парче от сладкиша и украсете с бадемови люспи.
Ябълков сладкиш без брашно
5 Октомври 2014
28056
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари