Ябълков сладкиш "От XXL в S" - с него наша читателка отслабна с 3 размера и сега споделя рецептата с нас:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ябълков сладкиш "От XXL в S" - с него наша читателка отслабна с 3 размера и сега споделя рецептата с нас:
Ябълков сладкиш "От XXL в S" - с него наша читателка отслабна с 3 размера и сега...
3438
Източник: За Жената
Ябълков сладкиш "От XXL в S" - с него наша читателка отслабна с 3 размера и сега споделя рецептата с нас:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Рецептата за този сладкиш е помогнала на наша читателка да се втали от размер XXL до така желания S. Тя споделя, че е качила доста килограми след раждането на най-малкото си детенце и дълго време не е успяла да влезе във форма.

Благодарение на този Диетичен ябълков сладкиш, който почти не съдържа захар (в целия сладкиш има едва 2 супени лъжици), тя е успяла да постигне мечтаната фигура, а сега споделя рецептата си и с нас. Ето съставките за  Ябълков сладкиш от XXL в S :

Ябълков сладкиш от XXL в S

Продукти:

300 гр. бяло брашно

1 пак. бакпулвер

2 с.л. кристална захар

1 пак. ванилова захар

1 ч.л. канела

100 мл олио

180 мл топла вода

3 ябълки

100 гр. сушени червени боровинки

пудра захар за поръсване

Приготвяне:

300 гр. брашно се пресяват с 1 пак. бакпулвер. Добавят се 2 с.л. захар и 1 пак. ванилова захар. Добавя се и 1 ч.л. канела, след което с тел се разбъркват старателно сухите съставки.

В сухите съставки се добавят 100 мл олио, разбърква се в сухите съставки, след което се прибавят 180 мл топла вода и с помощта на телена бъркалка се оформя тестото.

олио в брашното

Снимка: YouTube

3 ябълки се обелват от кората, отстраняват се сърцевините им и се нарязват на четвъртинки. След това 2 от тях се режат на малки кубчета.

ябълки на кубчета

Снимка: YouTube

Кубчетата ябълка се прибавят в купата с тестото, след тях се добавят и 100 гр. сушени червени боровинки.

червени боровинки

Снимка: YouTube

Плодовете се объркват хубаво в тестото, което междувременно е набъбнало достатъчно.

Готовата смес се изсипва в застлана с хартия за печене тортена форма (с диаметър 24 см) и се заглажда хубаво.

тесто за сладкиш във формата

Снимка: YouTube

Останалата ябълка отново се разрязва на четвъртинки, след което всяка четвъртинка - на много тънки резени.

Филийките се подреждат по цялата повърхност на сместа във формата, като се застъпват леко.

тънки резени ябълка

Снимка: YouTube

ябълков сладкиш

Снимка: YouTube

Сладкишът се слага в загрята на 180 градуса фурна за около 45 минути.

Когато се зачерви приятно, се изважда от фурната и веднага се поръсва с пудра захар.

сладкиш от фурната

Снимка: YouTube

сладкиш с пудра захар

Оставя се да се охлади 10-тина минути, след което се изважда от формата.

Снимка: YouTube

След като се охлади достатъчно, може да го поднесете с чаша кафе или чай.

парче ябълков сладкиш

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft