Ябълков сладкиш по шведски
22 Декември 2011
153172
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Ябълките се обелват, маха се семенната част и се нарязват на продълговати парчета. В отделен съд се смесват стафидите, натрошените орехи, захарта, канелата и галетата. В намазана с масло тава се нареждат пласт ябълки, поръсва се със захарната смес, после отново се редят ябълки и така докато свършат продуктите. Най-отгоре се разпределя на парченца маслото. Сладкишът се пече във фурната (180-200 С) докато добие златиста коричка. За предпочитане е да се консумира студен, поднесен с топка сладолед или ванилов сос.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари