Най-простата и бърза рецепта за ябълков пай ще победи дори известната шарлота. Необходими са ви само три чаши продукти в състава, при това евтини и достъпни, за това тесто просто трябва да смесите пълнежа.
Е, след това изчакайте, докато предварително загрятата фурна завърши започнатия процес, подушете вълшебния аромат и сварете пресен чай.
Основното нещо са сочните ябълки, от тях зависи колко успешна ще се получи тортата. Той е постоянно нежен и вкусен и ще зарадва както любителите, така и ценителите. Особено тези, които не са особено запалени да бъркат с месене на тесто.
За щастие има шедьоври- рецепти, с които може да се справи дори дете или човек, който никога не е стоял до печката. Какво по-голямо щастие от това да зарадвате близките си с неочаквано чаене? Само самия ябълков пай, който ще запълни скучните зимни дни с летни аромати.
За готвене:
- чаша грис, мляко, пшенично брашно и захар;
- 5 ябълки;
- бакпулвер една и половина чаени лъжичка;
- масло 32-33 грама;
- 2-3 супени лъжици лимонов сок;
За декорация се използва пудра захар.
Процес на приготвяне
- Измийте ябълките и избършете останалата влага, след това настържете в купа на едро ренде. Сместа се залива с лимонов сок.
- Всички сухи съставки се смесват в отделна купа: грис с брашно, захар и бакпулвер.
- В подвижна форма от 20 см, пергамент, покрит с растително масло. Изсипете четвърт от сухата смес в нея и я изравнете. Една трета от настърганите ябълки се поставят на повърхността. След това отново една четвърт от сухата смес, още една трета от ябълките. Отново сухата смес, ябълките и последната, която поставя сухия слой.
- Разтопено масло в затоплено мляко, тази смес се излива равномерно върху повърхността на формата. За да сте сигурни, слоевете се пробиват с клечка на няколко места, така че течността да достигне до всички слоеве.
Тортата се пече в продължение на 40-45 минути във фурната при 180 ° С. Преди да се извади от формата, тортата трябва да се охлади поне четвърт час. Отгоре се поръсва с пудра захар.
Тази торта практически не съдържа мазнини, но е толкова крехка, че за нея не се изисква крем. Шик и красиво, изглежда впечатляващо на масата. Вкусно е и топло, и студено, и с мляко и чай. И най-важното е, че не се изискват специални продукти.