Ягоди в шоколад
20 Юни 2012
36015
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кг. ягоди
2 млечни шоколада (може 1 бял и 1 кафяв)
1 ч.л. пудра захар
Натрошаваме шоколада на дребно и и го разтопяваме на водна баня (или на много ниска мощност в микровълновата). Измиваме добре ягодите, подсушаваме ги и избираме най-хубавите. След това топваме всяка ягодка до половината в разтопения шоколад (редуваме кафяв и бял) и поставяме внимателно върху поднос, за да стегне шоколадът. По желание може да доукрасим ягодите, като върху кафявите с тънък шприц направим линийки от бял шоколад и обратно - върху белите шприцоваме черен шоколад. Поставяме ягодите за 1 час в хладилника. Поднасяме поръсени леко с пудра захар.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари