Отрежете дръжките на ягодите. Ако са замразени, сложете за 2 минути в микровълновата. Отцедете сока, смесете с нишестето и объркайте. Ако ползвате пресни ягоди, НЕ слагайте в микровълновата и не ползвайте нишесте!
Загрейте фурната на 160 градуса. Намажете форма за пай или тавичка с масло. Сложете лист от корите в тавичката и намажете с разтопеното масло. Покрийте с още един лист. Повторете с общо 3 листа. След третия отново намажете с масло и поръсете с малко мед, така че да се получи зигзагообразна форма. Поръсете с канела (може да пропуснете, ако не обичате, или да използвате какао).
Подредете отгоре още 3 листа кори, като мажете всеки с масло. След шестата кора сложете ягодите с решетъчна лъжица, за да се отцедят от соса. Поръсете с малко мед върху всяка ягода, поръсете отново с канела/какао и продължете с подреждането на корите - след третата отново поръсете с мед и канела.
Изпечете в загрятата фурна 15 – 16 минути, след което изключете фурната и оставете вътре 30 – 45 минути. Трябва да се получи приятна кафеникава коричка. Извадете от фурната и оставете баницата да изстине напълно. Нарежете на малки банички.
Ягодови банички
8 Август 2013
5464
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари