Ягодови облаци-Торта, която се приготвя бързо и има незабравим вкус!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ягодови облаци-Торта, която се приготвя бързо и има незабравим вкус!
Ягодови облаци-Торта, която се приготвя бързо и има незабравим вкус!
3161
Ягодови облаци-Торта, която се приготвя бързо и има незабравим вкус!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес, скъпи любител на вкусните ястия, ви представяме страхотна рецепта за торта "Ягодови облаци". Тази торта е изключително вкусен десерт, приготвен от фин ронлив връх, комбиниран със сметанов крем и ароматизирани ягоди. Пригответе тортата съвсем просто и от най-достъпните съставки. Рецептата за торта ще бъде спасител за всяка домакиня. Съветваме ви да приготвите този красив и много вкусен десерт за вашето скъпо семейство. Всички ще бъдат във възторг!

Съставки:

За тестото

- 300 г пресято брашно

- 80 г захар

- 2 жълтъка

- 0,5 чаена лъжичка ванилова захар

- 1 чаена лъжичка лимонова кора

- 250 г масло при стайна температура

За крема

- 250 г захар

- 300 г ягоди

Начин на приготвяне:

1. Пригответе тестото: комбинирайте в купа мекото масло с лимоновата кора, захарта и ваниловата захар. Смесете съставките, като използвате шпатула, докато получите хомогенен състав, след това добавете жълтъците и брашното. Замесете тестото.

2.

Застелете тавата за печене с хартия и поставете тестото в центъра. Изравнете тестото, разстелете правоъгълна горна част, около 20 х 25 см. Поставете тавата в предварително загрятата фурна на 180 ° C за 20 минути.

3. Пригответе крема: сложете белтъците в купа и разбийте с помощта на миксера за 5 минути. След това при непрекъснато разбъркване добавете постепенно захарта и разбърквайте още 5 минути, докато получите пяна.

4. Внимателно извадете тавата от фурната и разпределете крема на слой върху плота. По желание украсете крема, като използвате лъжица.

5. Измийте ягодите, отстранете дръжките и ги избършете с хартиена кърпа. Разпределете ги върху крема. Разстоянието между ягодите трябва да бъде около 3 cm.

6. Поставете тавата обратно във фурната за още 20 минути. Времето за печене зависи от всяка фурна. След това изключете фурната и оставете тортата вътре за 7 минути.

7. Извадете апетитния деликатес от фурната и го оставете да се охлади, след което го прехвърлете в чиния. Сервирайте десерта с най-голямо удоволствие с кафе или чаша чай.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft