Ягодово ескимо с бадеми

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Ягодово ескимо с бадеми
Ягодово ескимо с бадеми
admin
Добавена от: admin
6422
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

200 гр пресни ягоди, измити и нарязани (може и същото количество замразени)
1 с.л. лимонов сок
100 гр пудра захар
200 мл течна сметана
100 гр. цедено кисело мляко
50 гр. филирани бадеми

Ягодите се пюрират с миксер или кухненски робот заедно с пудрата захар и лимоновия сок. За да се отстранят напълно семките и по-твърдите частици, пюрето може да се прецеди през марля или сито. Внимателно се добавят цеденото кисело мляко и предварително разбитата на твърд сняг сметана. Разбърква се добре. Така приготвената смес се разпределя във формички за близалки (по-дълбоки пластмасови чашки). В средата на всяка формичка се забожде дървена клечица, а наоколо се посипва с филирани бадеми, като леко се притискат към повърхността на близалката, за да полепнат по нея. Замразяват се във фризера за няколко часа. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft