Ягодово Тирамису - свежо, леко и изискано

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Ягодово Тирамису - свежо, леко и изискано
Ягодово Тирамису - свежо, леко и изискано
admin
Добавена от: admin
32130
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

сирене Маскарпоне - 250 гр. 
сметана с масленост 35% - 200 мл 
ягоди - 400 гр. 
захар - 150 гр. 
бишкоти Савоярди (или котешки езичета) - 20 бр.

Разбийте 100 гр. Маскарпоне със захарта, добавете разбитата предварително на гъст сняг сметана и разбийте отново. 
Пасирайте 100 грама ягоди с 50 грама захар. 
В правоъгълна форма поставете слой от бишкотите и изсипете половината пюрирани ягоди със захар.

Отгоре разпределете половината от сместа с крема сирене. 
Сложете втори слой бишкоти и запълнете с останалите пюрирани ягоди, отгоре - с останалия крем, след което загладете повърхността с шпатула.


Замразете десерта за 1 час. 
Останалите ягоди, нарязани на 3-4 парчета, поставете върху десерта за украса.


Поставете отново в хладилник, за да се смесят вкусовете и да се охлади добре тирамисуто - поне за няколко часа.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft