Ягодов ликьор 4х4 - вкус-трепач за нула време, само не забравяй да обърнеш буркана:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ягодов ликьор 4х4 - вкус-трепач за нула време, само не забравяй да обърнеш буркана:
Ягодов ликьор 4х4 - вкус-трепач за нула време, само не забравяй да обърнеш буркана:
163543
Ягодов ликьор 4х4 - вкус-трепач за нула време, само не забравяй да обърнеш буркана:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако обичате вкуса на плодовите ликьори , то този определено ще ви допадне! Сладкият и вкусен  ликьор от ягоди , събрал в себе си всички сокове на лятото, не е просто алкохол, а вкусен домашно приготвен еликсир. Става с всякакви други горски плодове, а много вкусен е с вишни или череши.

Експериментирайте на воля с плодовете и ще получите букет от фантастични вкусове!

горски плодове

Всеки има своя собствена рецепта за домашно ликьорче , но този е наистина гениален в своята простота: 4 чаши захар, 4 чаши вода, 4 чаши плодове, 4 чаши водка или чист спирт. Няма как да е по-лесно от това!

ликьор от горски плодове

Въпреки лекотата на приготвяне, напитката взривява с вкуса. Тя радва окото, дава наслада на вкусовите рецептори, и най-важното, без значение колко пиете, на следващата сутрин сте свежи като краставичка.

Домашен ликьор от горски плодове

СЪСТАВКИ:

  • 4 чаши захар
  • 4 чаши ягоди или други горски плодове
  • 4 чаши вода
  • 4 чаши водка

ПРИГОТВЯНЕ

1. Залейте захарта с топлата преварена вода, така че да не потъне на дъното, а да е равномерно разпределена.

2. Добавете към водата измитите и подсушени плодове цели, ненамачкани.

домашна вишновка

3. Сега добавете водката и бъдете търпеливи.

домашен плодов ликьор

4. Изсипете течността в стъклен буркан (трябва да е достатъчен трилитров), покрийте с капак и приберете на тъмно място. В рецептата пише, че трябва да се обърнат, но мислим, че няма нужда от това: за разлика от виното, тук няма процес на ферментация.

5. Ще трябва да потърпите 10 дни, не по-малко. Още по-добре 2 седмици. В старите дни се е смятало, че ликьорът трябва да се остави да кисне с плода толкова дълго, че напитката да "залепне" за стъклото и да остави там светла следа.

6. През това време плодовете ще си пуснат цвета, аромата, сока и ще се утаят на дъното. Внимателно, за да не размътите утайката, прецедете прозрачната течност в друг съд.

домашен ликьор

7. Пресипете ликьора в стъклени съдове.

домашен плодов ликьор

Получава се много вкусно с всякакви плодове, но е желателно те да са меки и сочни. В крайна сметка, силата на такъв ликьор ще бъде в рамките на 18-22 градуса, в зависимост от плодовете.

Ликьорът от френско грозде ще се получи по-мек, черешовият, ако черешата е с костилките - по-силен. Можете да използвате чист спирт или добре пречистена домашна ракия вместо водка. Пропорциите трябва да останат същите, но градусът ще се увеличи значително.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft