Този ягодов ликьор 4 чаши е истински еликсир за летните дни (просто до зимата най-вероятно няма и капка да остане от него). Защо точно 4 чаши? Много просто - защото всички съставки се мерят точно с четири чаши. Резултатът е розова напитка с невероятен аромат, невероятен вкус, подходяща за почерпка на гости и приготвяне на разнообразни десерти.
Всякакви плодове и микс от тях са подходящи за ликьора. А можете да направите и така - пригответе четири питиета с различни вкусове и след това ги смесете.
Ягодов ликьор 4 чаши
Продукти:
4 чаши ягоди
4 чаши водка
4 чаши вода
4 чаши захар
Приготвяне:
Първо измийте плодовете и ги оставете в гевгир да се отцедят.
Кипнете водата и я оставете да се охлади до стайна температура.
Залейте захарта с охладената вода и разбъркайте много внимателно, за да се разтвори.
Сега добавете ягодите, разбъркайте и налейте водката.
За приготвянето най-подходящ е трилитров буркан, който трябва да се затвори с капак и да се постави на тъмно място.
Процесът на ферментация продължава от 10 до 14 дни. През това време плодовете ще потънат на дъното на съда и ще отдадат своя вкус, аромат и цвят на ликьора.
След това прецедете напитката и я пресипете в друг съд, така че да няма утайка. Стъклените бутилки с плътни капачки са най-подходящи за съхранение.