Ягодов пай с бадеми
25 Май 2012
5895
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
От продуктите се омесва тесто, което се разстила в намазана с масло тортена форма. Пече се в гореща фурна 15 мин. През това време маслото се смесва с пудрата захар, бадемите и 2 жълтъка. Разбива се и се изсипва върху запеченото тесто, след което отново се слага във фурната за 15 мин. Ягодите се изчистват и се заливат с лимоновия сок. Нареждат се върху крема, като най-отгоре се слагат разбитите на гъст сняг с 50 г захар белтъци. Сладкишът се наръсва с настърганите печени бадеми и отново се слага в съвсем слаба фурна за кратко време, колкото да порозовеят белтъците.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари