Ядеше ми се нещо различно, пролетно, лекичко. Тогава се сетих за този ориз по мастършефски- всички вкъщи се влюбиха в него

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ядеше ми се нещо различно, пролетно, лекичко. Тогава се сетих за този ориз по мастършефски- всички вкъщи се влюбиха в него
Ядеше ми се нещо различно, пролетно, лекичко. Тогава се сетих за този ориз по мастършефски-...
15504
Ядеше ми се нещо различно, пролетно, лекичко. Тогава се сетих за този ориз по мастършефски- всички вкъщи се влюбиха в него
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Пролетна лека рецепта, която ще ви накара да пробвате нещо ново. Ризото с тиквички – няма да сгрешите при избора му

 

Нужни продукти: 

200 гр.

ориз
2 тиквички
1 глава лук
2 моркова
150 гр. пилешки гърди
копър, сол
200 мл. сметана за готвене
40 гр. пармезан
смес от подправки
масло

 

Приготвяне: 

1. Сварете ориза в подсолена вода, след което го изцедете.
2. Тиквичките и морковите ги настъргайте, а лука нарежете на ситно. Пилешките гърди нарежете на кубчета.
3. В малко олио запържете лука и морковите, бъркайте бавно и долейте вода при необходимост.
4. Добавете тиквичките, а когато излишната течност се изпари, добавете пилешките гърди и разбъркайте.
5. След това добавете сварения ориз, сметаната за готвене, пармезана, копър и подправки по желание.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft