Този сладкиш с праскови и шоколад се топи в устата
Предлагаме ви една рецепта за вкусен, лесен и сочен сладкиш с праскови и шоколад, в който ще се влюбите. Не за друго, а тъй като се топи в устата.
Опияняващ вкус има този лесен сладкиш с праскови и шоколад
Трябват ни две чаши и половина брашно, половин чаша олио, една чаша захар, 400 грама кисело мляко, една лъжичка сода за хляб, сто грама шоколад, 400 грама компот от праскови.
Освен, че е много вкусен, този сладкиш е и страшно лесен – прави се само за 45 минути.
Към тестото после си прибавяме шоколада, който преди това сме начупили или нарязали на малки кубчета. Разбъркваме хубаво сместа, за да отидат парченцата шоколад навсякъде.
След това тази смес я изсипваме в една намазнена с масълце и поръсена с брашното тавичка. Разстиламе я добре и отгоре нареждаме прасковите, които преди това сме отцедили, подсушили и нарязали по наш си вкус.
Накрая слагаме готовия вече сладкиш във фурната, която е загрята на 180 градуса и оставяме да се пече в нея за около половин час. Пробвайте дали е готово по стария бабешки метод с клечка за зъби – трябва по нея да не залепва тесто.
Той си остана и най-провереният и доказан от всички при печене на сладкиши. Ще видите, че този сладкиш с шоколад и праскови става нещо уникално вкусно, макар че на пръв поглед може да ви се стори семпъл и обикновен. Красотата обаче е в семплите неща.
Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!