Ядеш, а не дебелееш! Лазаня за диабетици - могат да я хапват всички, страшно е вкусна!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ядеш, а не дебелееш! Лазаня за диабетици - могат да я хапват всички, страшно е вкусна!
Ядеш, а не дебелееш! Лазаня за диабетици - могат да я хапват всички, страшно е вкусна!
7720
Ядеш, а не дебелееш! Лазаня за диабетици - могат да я хапват всички, страшно е вкусна!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Перфектната комбинация от продукти и подправки. Ако обичате лазаня и печени зеленчуци , тогава тази рецепта ще ви зарадва. Има перфектен вкус и което е още по-възхитително - диетична е, т.е. не е нужно да се притеснявате за калориите.

Рецептата за този специалитет зарадва 12 милиона души и беше споделена във форум за хранене за диабетици, така че не пропускайте да я опитате.  Богато ястие , пълно с необходимите хранителни вещества, питателно и вкусно.

Ето прекрасната рецепта за Лазаня за диабетици :

Зеленчукова лазаня за диабетици

Продукти: 

4 супени лъжици олио

1 глава лук

2 картофа

400 г ситно нарязано зеле, като за салата

1 морков

1 зелена люта чушка

1 червена сладка чушка

1 чаена лъжичка лют червен пипер (люта чушка)

1 чаена лъжичка смлян черен пипер

1 чаена лъжичка сол

За заливката: 

3 яйца

170 мл прясно мляко

170 мл кисело мляко

50 мл олио

2,5 супени лъжици брашно

1 чаена лъжица сол

1 чаена чаша черен пипер

1 пакетче бакпулвер

1-2 супени лъжици ситно нарязан магданоз

200 гр. настърган кашкавал (чедър) за поръсване отгоре.

Приготвяне: 

Запържете ситно нарязания лук в олио, след което добавете нарязания на кубчета картоф (малко по-малък от размера на хапка). 

нарязани зеленчуци

Задушете зеленчуците на умерена температура под капака, за да омекнат в собствените им сокове.

задушени зеленчуци

Добавете ситно нарязаното зеле, настъргания морков, нарязаната зелена и червена чушка. Разбъркайте малко, след което отново покрийте и оставете да къкри, докато зеленчуците омекнат.

Преди края се подправя на вкус, оставя се да къкри още малко и се разбърква от време на време. Оставете задушените зеленчуци да изстинат, докато приготвяте заливката.

В дълбока купа разбийте трите яйца, добавете млякото и киселото мляко. Разбъркайте, след което добавете брашното, подправките, бакпулвера и магданоза. Смесете добре съставките до гладкост.

заливка мусака

Добавете охладените задушени зеленчуци и разбъркайте. Изсипете получената смес върху тава за печене или средно голям огнеупорен съд, разпределете равномерно, след което поръсете отгоре магданоз, подправки и настърган кашкавал.

зеленчукова лазаня

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-35 минути. Сервирайте горещо, но е много вкусно и след като изстине. 

лазаня за диабетици

Да ви е сладко!

диетична зеленчукова лазаня

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft