Ядеш, а не пълнееш! Вълшебна запеканка с пиленце за тънка талийка и стройна снага:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ядеш, а не пълнееш! Вълшебна запеканка с пиленце за тънка талийка и стройна снага:
Ядеш, а не пълнееш! Вълшебна запеканка с пиленце за тънка талийка и стройна снага:
13993
Ядеш, а не пълнееш! Вълшебна запеканка с пиленце за тънка талийка и стройна снага:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

За тези, които внимават за фигурата или просто се придържат към правилно и здравословно хранене , е рецептата за необичайна запеканка . Основното в това ястие е пилешкото филе, което съдържа много протеини и е с ниско съдържание на мазнини. В допълнение, запеканката с пиле е нискокалорична, здравословна и най-важното - много вкусна! Ето рецептата за тази Запеканка с пиленце за тънка талийка :

Запеканка с пиленце за тънка талийка

Продукти:

600 гр. пилешко филе

1 чушка

4 яйца

200 гр.

извара

150 гр. сирене

3 с.л. заквасена сметана (може да се замени с кисело мляко)

няколко домата

връзка зелен лук

сол, подправки по ваш вкус

Приготвяне:

Измийте и подсушете филето, след което нарежете на малки кубчета и го сложете в купа.

Посолете месото, подправете с подправки на вкус и добавете заквасена сметана. Разбъркайте добре и веднага можете да го прехвърлите в тавичката.

Полезен съвет: ако искате ястието да е още по-диетично, тогава добавете кисело мляко вместо заквасена сметана.

извара с яйца

Сега плънката: нарежете зеления лук на ситно, а чушката нарежете на малки кубчета.

Сложете изварата в купа (имате нужда от мазна извара), разбийте яйцата в нея, добавете сол и подправете на вкус. Разбъркайте добре.

Прибавете черен пипер и нарязания лук.

Прехвърлете сместа при филето, което през това време вече е успяло да се маринова.

запеканка с пиле

Настържете кашкавала и поръсете ястието. Отгоре подредете резени домат.

Включете фурната и загрейте до 180 °. Пъхнете вътре запеканката за около 45 минути.

диетична запеканка

Извадете готовото ястие от фурната и го оставете да престои 10-15 минути, така че пилето да абсорбира отделения сок.

Вкусът е невероятен, а пилето е много нежно и сочно!
 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft