
3-4 бр. яйца
3 бр. картофи, настъргани
1 малка глава лук
по 1/2 ч.л. смлян джинджифил и смлян чесън
3 с.л. нарязан кориандър
по щипка куркума и чили на прах
1 с.л. растително масло
сол, черен пипер
ситно нарязан магданоз
В незалепващ тиган се запържват лукът, джинджифилът и чесънът, докато покафенеят. Подправя се със сол и черен пипер, куркума, чили на прах. Излишната вода от настърганите картофи се отцежда и се прибавят в тигана (разстилат се равномерно). Ястието се наръсва с кориандър и се пече (пържи) отдолу до златисто. Картофеното гнездо се обръща с помощта на капак или по-голяма чиния (ако е необходимо, се добавя мазнина на дъното на тигана) и яйцата се чукват отгоре (а може предварително да се разбъркат). Пече се пак до златисто, като се покрива с капак до готовността на яйцата. Долната част трябва да е добре запечена и хрупкава. Готви се на умерен огън. Малко преди да е готово, ястието се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Забележка: Яйцата може да са разбити преди добавянето им. Ястието може да се поръси със сирене и червен пипер за допълнителен аромат.