Яйца в зелен млечен сос
22 Декември 2011
3430
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
100 гр. кисело мляко (3,8% масленост)
8 твърдо сварени яйца
125 гр. майонеза
1 ч. л. горчица
1 с. л. оцет
по половин връзка магданоз и зелен лук
захар
сол
черен пипер
Твърдо сварените яйца се нарязват на половинки.
Смесват се майонезата, киселото мляко и горчицата.
Магданозът и зеленият лук се нарязват на много ситно и се прибавят към млечния сос.
Подправя се със сол, черен пипер, оцет и щипка захар и се оставя в хладилника за 15 минути.
След това със соса се заливат подредените в чиния за сервиране яйца.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари