Яйца в картофени гнезда

22 Декември 2011
15783
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
яйца 10 бр.
картофи 8-10 бр.
прясно мляко 200 мл (1 чаена чаша)
краве масло 60 гр. (1/2 пакетче)
кашкавал 300 гр.
черен пипер
сол на вкус
Картофите се сваряват, обелват се и се прекарват през преса. Към тях се прибавят настърганият кашкавал, прясното мляко, черен пипер и сол на вкус.
Сместа се изсипва в намазана с масло тавичка и на повърхността й се правят вдлъбнатини, в които се пуска по 1 яйце, счупено от ниско, и се поставят парченца от маслото.
Ястието се запича в гореща фурна и се поднася топло.
Може да се приготви и на индивидуални порции - в гювечета.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари